Mazda tvrdi da je MX-5 najbrži kabriolet na svijetu – po kiši....

Donosimo vam vrlo zanimljivu priču u kojoj Mazda MX-5 pokušava biti najbrži kabriolet na utrci ubrzanja.

Ekipa iz kanadskog ogranka Mazde odlučila je postaviti na startnu crtu utrke ubrzanja ponajbolje i jedne od najbržih kabrioleta na svijetu koji će se suprostaviti legendarnoj Mazdi MX-5. Tako su postavili Miatu bokom uz bok s nekoliko vrlo opakih automobila uključujući Lamborghini Gallardo, Chevrolet Corvette, Ford Mustang, Lotus Elite i Porsche 911 u kabriolet izvedbama.

Možda: Scenarij je prilično jednostavan. Skupina brzih kabrioleta poredala se za utrku ubrzanja do 400 metara. Iako i ptice na grani znaju da MX-5 u ovakvoj konukrenciji nema prevelike šanse, priča je dodatno začinjena jednim posebnim pravilom, automobili ne mogu krenuti dok vozači ne podignu krov. Ne treba reći da su vozači ostali iznenađeni a krajnji rezultat je vrlo zanimljiv. Cijeli projekt organiziran je, naravno, u reklamne svrhe.

Iako je ovo jedna od čudnijih reklama koju smo vidjeli za neki automobil, mora se priznati da je doista smiješna i zabavna.

Kako je završila utrka pogledajte u vrlo zanimljivom i zabavnom video prilogu!

 

►►►   Nova Mazda 6 otkriva svoje adute

Odmah dodajemo da je legendarna Mazda MX-5, najprodavaniji sportski automobil s dvoja sjedala na svijetu, a nedavno je dodala svom popisu nagrada još jedan trofej – Najpopularniji Roadster – nakon predstavljanja pobjednika natjecanja na internetskom portalu 'honestjohn.co.uk' za 2013. godinu tijekom službene ceremonije u Londonu.

Nagrade ovog portala dodjeljuju se onim automobilima s kritikama koje su pridobile najviše zanimanja od strane čitatelja i koje su korisnici najviše pretraživali na internetskoj stranici Honest John koju posjeti više od 1.5 milijuna čitatelja mjesečno.

Isto tako u Mazdi se nadaju da će postaviti novi svjetski rekord za ''najveću paradu Mazdinih automobila'' . Japanski proizvođač automobila u ovim trenutcima organizira okupljanje od čak 800 MX-5 modela na skupu u Lelystadu u Nizozemskoj koji je zakazan za 15. lipnja 2013.

Danas se prodaja Mazdinog malog sportaša bliži brojki od jedan milijun a očekuje se da će još više porasti nakon predstavljanja modela četvrte generacije koji stiže sljedeće godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.