Istraživanje pokazalo

Hrvatska odmorišta među najboljima

Slika nije dostupna
Da su hrvatske autoceste među najsigurnijima u Europi dokazuju Euro TAP istraživanja, koja već godinama naše objekte, prvenstveno tunele, svrstavaju u sam vrh.

S tog sigurnosnog aspekta s pravom možemo tvrditi da smo među najboljima, a potvrda da je putovanje hrvatskim autocestama i najugodnije, stigla je prošli mjesec. Među 101-im odmorištem koje je testirala udruga europskih autoklubova našla su se i 4 hrvatska, a rezultat testiranja bio je vrlo uspješan. Sva 4 se nalaze na pravcu A1, koji je na neki način turistička žila kucavica Hrvatske.

Dobre ocjene odmorištima Dobri i Krki

Ovo nije prvi puta da objekti na hrvatskim autocestama, koji služe putnicima da bi im putovanje bilo što ugodnije, dobivaju odlične ocjene. Restorani na odmorištima Dobra i Krka već su prije dvije godine izvrsno ocijenjeni. Kako su ove godine kriteriji i vrsta objekta koji se ocjenjuju izmijenjeni, došao je red na druge.

Odlično za terističku destinaciju

Tri od četiri testirana odmorišta dobila su ocjenu vrlo dobar, koja je po kriteriju i najviša, dok se jedno moralo zadovoljiti s ocjenom dobar. Iako je ukupni pobjednik testiranja iz Austrije- odmorište Herzogberg, od 11 testiranih bilo je i onih s lošim ocjenama, što bi značilo da hrvatska odmorišta imaju najbolji prosjek, pa nam nije jasna logika po kojoj smo osvojili drugo mjesto. S rezultatima ovog testiranja na neki način je upoznato preko 120 milijuna Europljana, jer se radi o udruzi koja pored Hrvatske obuhvaća još 17 zemalja. Bez ikakave dvojbe, ovo priznanje odlična je reklama za HAC i za Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem programu Nove TV.
 

Povezane teme