Federer morao napustiti Olimpijsko selo

Slika nije dostupna
Švicarac Roger Federer, koji je posljednje četiri i pol godine držao prvu poziciju na ljestvici najboljih tenisača svijeta morao je zbog svoje popularnosti napustiti Olimpijsko selo u Pekingu, te će odsjesti u nekom od hotela.

Naime, bilo gdje da se pojavi u Olimpijskom selu, Federera okruže drugi sportaši koji ga traže autogram ili zajedničko fotografiranje.

"Nažalost, u ovakvim uvjetima nemoguće mi je pripremiti se za svoj nastup na Igrama. Srećom, imam mogućnost izbora - mogu ostati, ali i napustiti Selo. Tu i tamo ću svratiti kako bih posjetio ostale švicarske sportaše", rekao je Federer koji je boravio u Olimpijskom selu i u Sydneyu 2000., gdje je i upoznao svoju dogogodišnju djevojku Mirku Wawrinec, te u Ateni 2004.

Veliki Švicarac izjavio je kako bi osvajanje olimpijskoe zlatne medalje za njega imalo jednaku važnost kao i svaki od 12 "Grand Slam" naslova koje je osvojio, ali da bi imalo i dodatni okus.

"Bilo bi različito u smislu da ovdje predstavljam i svoju zemlju što mi znači jako puno".

Federer će u petak, na svoj 27. rođendan nositi švicarsku zastavu na svečanosti otvaranja, a izrazio je i želju da tijekom Igara pogleda natjecanja i u drugim sportovima osim tenisa.

"Nadam se da ću vidjeti više natjecanja u ostalim sportovima no što je to bio slučaj u Ateni. Najviše me zanimaju košarka i atletika", kazao je Federer koji će 18. ovog mjeseca morati prepustiti mjesto prvog tenisača svijeta Španjolcu Rafaelu Nadalu koji ga je pobijedio u finalima Roland Garrosa i Wimbledona ove godine.

Povezane teme