Argentina bolja u ratu protiv Urugvaja

Slika nije dostupna
Bila je to burna nogometna subota diljem zemaljske kugle. U južnoameričkim kvalifikacijama Argentina nije okusila slast pobjede nevjerojatnih pet utakmica zaredom, no sinoć su napokon ostvarili pobjedu, i to protiv svog starog rivala i susjeda Urugvaja.

Nogometaši Argentine uspjeli su nakon šest utakmica južnoameričkih kvalifikacija za SP 2010 konačno pobijediti i to u Buenos Airesu Urugvaj sa 2:1.

>> VIDEO: Senegal ispao iz kvalifikacija, vojska smirivala navijače

>>
Lude kvalifikacije: Reggae Boyz šokirali Meksiko, Kubanci prebjegli prije utakmice

Argentinske zvijezde Lionel Messi i Sergio Aguero su već nakon 17 minuta doveli domaćine u vodstvo od 2:0, no urugvajski kapetan Diego Lugano je u 39. minuti smanjio i odveo utakmicu u neizvjesnost. Nakraju je ostalo 2:1 uz mnošvo propuštenih prilika Argentinaca, koji su nakon utakmice bili gnjevni na suca koji je Urugvajcima dopustio kranje grubu igru.

'Nikad nisam vidio grublju momčad i lošijeg suca koji je sve to samo gledao', kazao je argentinski izbornik Alfio Basile.

Nikad nisam vidio grublju momčad i lošijeg suca Pobjeda je Argentincima donijelo drugo mjesto na ljestvici sa 16 bodova, četiri manje od vodećeg Paragvaja koji je slavio s 1:0 u Kolumbiji pogotkom Salvadora Cabanasa već u 9. minuti nakon što je njegov udarac s velike udaljenosti krivo procijenio domaći vratar Agustin Julio.

U trećoj utakmici Bolivija je opet iskoristila prednost igranja u La Pazu na 3.600 metara nadmorske visine, te je sa uvjerljivih 3:0 porazila Peru. Bio je to derbi začelja, Bolivijci sada imaju osam bodova, a Peru je posljednji sa sedam bodova iz devet susreta.

Večeras se sastaju Venezuela i Brazil, te Ekvador i Čile.

Iz Južne Amerike četiri prve reprezentacije idu izravno na SP, dok petoplasirana razigrava sa momčadi iz zone CONCACAF.