Otvara restoran s jelima od majčinog mlijeka?!

Slika nije dostupna
Vlasnik restorana u Švicarskoj planira poboljšati uobičajeni jelovnik uvođenjem lokalnih specijaliteta kao što su jela s mesom i različite juhe koji će sadržavati najmanje 75 posto ljudskog mlijeka.

'Pa svi smo na njemu odrasli, zašto ga ne bi uvrstili u našu prehranu?', zapitao se Hans Locher koji je svojom idejom postao jedna od najkontroverznijih vlasnika restorana u Švicarskoj.

Gospodin Locher privukao je pažnju lokalnih medija kada je protekli tjedan objavio oglas u kojem traži žene koje će donirati svoje mlijeko, a on će im platiti tri fune za oko četiri decilitra mlijeka.

'Prvo sam počeo eksperimentirati s mlijekom od dojenja kada se rodila moja kćer' objasnio je Hans te dodao kako se s majčinim mlijekom zaista mogu skuhati odlična jela.

'No, majčino mlijeko mora se miješati s vrhnjem za kuhanje kako bi zadržalo konzistentnost', dodao je.

Agencija za kontrolu hrane u Švicarskoj pokušala je pronaći rupu u zakonu kako bi izabranila ovakvo eksperimentiranje s hranom.

'Ljudi kao proizvođači mlijeka u zakonu jednostavno nisu predviđeni. Odnosno, nisu na listi s kravama i ovcama koje proizvode mlijeko, no za ljude ne postoji zakonska zabrana kao što postoji za majmune i druge primate', izjavio je Rolf Etler iz Agencije za kontrolu hrane.