Showbizz nagrađuje

Provjerite jeste li dobili ulaznicu za Mudhoney

Slika nije dostupna
Mudhoney, pioniri grungea, jedan od najutjecajnijih američkih rock bendova posljednja dva desetljeća i omiljeni bend pokojnog Kurta Cobaina po prvi puta nastupa u Hrvatskoj 20. listopada, a Showbizz najsretnije vodi na ovaj dugo očekivani koncert.

Svi koji su na naš e-mail poslali ime 'Kurt Cobain', što je bio točan odgovor na naše pitanje, imali su šanse osvojiti po jednu ulaznicu za koncert grupe Mudhoney (utorak, 20. listopada, zagrebački klub Pauk). Ulaznice su osvojili Željka Novosel, Lidija Šola i Lovorko Marić. Dobitnici se prije koncerta trebaju javiti službenim osobama na blagajnama kluba Pauk, gdje moraju predočiti neki osobni dokument. Čestitamo i dobar provod!

U sklopu europske promotivne turneje na kojoj će predstavljati aktualni, osmi studijski album, izvanredni 'Lucky Ones", prema izborima i mišljenju mnogih svjetski relevantnih kritičara - jedan od albuma godine, Mudhoney će u utorak 20. listopada 2009. zasvirati u zagrebačkom klubu Pauk u srcu studentskog naselja Stjepan Radić.

>> Bend po ukusu Kurta Cobaina dolazi u Hrvatsku

Nakon boravka u lokalnim bendovima oko grada Seattlea, 1988. godine Mudhoney su po raspadu kultne grupe Green River, postali nositeljima i pionirima eksplozije američke garažne rock and roll i grunge glazbe. Osim što su ih najprofitabilniji bendovi navodili kao inspiraciju a kolege se scene (Pearl Jam, Alice In Chains, Soundgarden i drugi) obasipali hvalospjevima, bili su ne samo suvremenici već i jedan od najomiljenijih bendova pokojnog frontmena Nirvane.

Najbolji dokaz tome je najnoviji album 'LUCKY ONES' jedno od najboljih albuma godine izdanja (2008.) koji promoviraju na ovoj turneji, a kojim su, prema pisanju specijaliziranih glazbenih časopisa uhvatili vibru kakvu smo zadnji puta čuli na debitantskom albumu Stoogesa. Tada svi poznavaoci rock and roll iskre znaju o kakvom se remek djelu radi.

Povezane teme