Noriko Sakai na sudu

Počelo suđenje stoljeća estradnoj zvijezdi u Japanu

Slika nije dostupna
Noriko Sakai, japanska pjevačica i glumica, uhvaćena je s 0,008 grama amfetamina.

Više od šest tisuća ljudi okupilo se jučer ispred zgrade suda u Tokiju, a svatko od njih želio je biti jedan od dvadesetorice sretnika koji će japansko 'suđenje stoljeća' gledati uživo u sudnici. Započelo je suđenje 38-godišnjoj Noriko Sakai, najvećoj japanskoj pjevačkoj i glumačkoj zvijezdi, koja je priznala korištenje i posjedovanje opojnih droga.

Slučaj je dobrano prodrmao japansku javnost u kolovozu. Tada je uhićen Norikin suprug, a ona se dala u bijeg, predavši se sedam dana kasnije. Optužena je za konzumaciju amfetamina, kao i za posjedovanje 0,008 grama, za što tužitelji traže kaznu od 18 mjeseci zatvora.

Noriko je pred sudom kazala da je korištenje droge bila isključivo njezina odluka te da je u to ušla 'nepromišljeno'. Također je rekla i da će zatražiti rastavu od supruga, jer želi započeti novi život i to kao - njegovateljica u domu umirovljenika. 'Moram se vratiti na pravi put. Osjećam se jadno', rekla je pred sucem Noriko Sakai, čijem će se suprugu suditi odvojeno.

Njezina slava započela je 1987. godine kada je u dobi od svega 15 godina objevila singl 'Otoko no Ko ni Naritai', koji je postao hit u Japanu. Tada je bila poznata kao Nori-P, a kada se u devedesetima prebacila na glumu, počela se koristiti svojim pravim imenom. Japanski obožavatelji najradije pamte njezinu ulogu u TV melodrami 'Hitotsu Yane no Shita'.

Povezane teme