Jedino Taylor Swift bolja

Michaelu Jacksonu pet nominacija za American Music Award

Slika nije dostupna
Četiri mjeseca nakon iznenadne smrti Michael Jackson je nominiran u pet kategorija za dodjelu glazbenih nagrada American Music Awards.

Osim što je nominiran, Michael Jackson je trenutačno najprodavaniji izvođač, kao i ukupno najtraženiji te najprodavaniji u ovoj godini.

Sa šest nominacija bolja je jedino country pjevačica Taylor Swift koju je, podsjetimo, pijani i bezobrazni Kanye West pokušao osramotiti na dodjeli MTV-jevih nagrada, ali je naposljetku više osramotio sebe.

I Swiftova i Jackson će se uz Lady Gagu, Eminema i skupinu Kings of Leon boriti za nagradu 'Glazbenik godine' na ceremoniji dodjele koja će se održati 22. studenog u losanđeleskom Nokia Theatreu.

Jackson u životu osvojio 22 nagrade

U Americi se u ovoj godini prodalo 5.7 milijuna Jacksonovih albuma. Kompilacija hitova iz 2003. godine 'Number Ones' najprodavaniji je album s 1.9 milijuna prodanih primjeraka, a iza slijedi Swiftin album 'Fearless' sa 1.8 milijuna prodanih primjeraka.

Jackson je nominiran i u kategorijama za najboljeg muškog izvođača i najbolji album ('Number Ones') te u kategorijama pop/rock i soul/R&B. U životu je osvojio 22 nagrade uključujući i nagradu za 'glazbenika stoljeća' koja mu je uručena 2002. godine.

Taylor Swift je nominirana za najbolju izvođačicu u pop/rock i country kategoriji. Eminem je nominiran u kategoriji za najboljeg izvođača uz nominaciju u pop/rock kategoriji. Lady Gaga i Kings of Leon imaju tri nominacije svaki.

Na ceremoniji dodjele u Nokia Theatreu nastupit će Alicia Keys, Black Eyed Peas, Jennifer Lopez i pobjednik showa 'American Idol' Adam Lambert.