Potpisan ugovor

Nova TV partner Warner Brosa - Dolaze brojni filmovi i serije!

Slika nije dostupna
Warner Bros. International Television Distribution sklopio je s CME Media Eenterprises B. V. ugovor o programima koji će se prikazivati na Novoj TV u Hrvatskoj! Nova TV prva će u Hrvatskoj početi prikazivati serije'The Vampire Diaries' i 'V', te brojne filmove iz bogatog kataloga Warner Bros.-a.

Warner Bros. International Television Distribution (WBITD) i Central European Media Enterprises (CME) udružili su se na novom programskom ugovoru kojim će CME-ova postaja Nova TV postati WBITD-ova partnerska televizija u Hrvatskoj. To su danas najavili Jeffrey R. Schlesinger, predsjednik WBITD-a i Petr Dvorak, stariji potpredsjednik Broadcastinga CME-a.

Prema uvjetima ugovora, Nova TV dobila je licence za nove televizijske programe iz sezone 2009./'10. uključujući 'The Vampire Diaries', 'V', 'Human Target' i dolazeće serije 'Pretty Little Liars' te 'Rizzoli & Isles' ; niz hit-filmova, uključujući dobitnika Oskara za najbolji film 'Pokojni', te ranije emitirane igrane filmove i televizijske serije, kao i animirane programe iz zbirke Warner Brosa.

'Nova TV snažno se natjecala za naše programe koji uključuju neke od najatraktivnijih novih serija ove sezone u SAD-u', rekao je Jeffrey R. Schlesinger. 'Naši televizijski programi i filmovi sjajno će se uklopiti na Novu TV, a mi smo uzbuđeni zbog ovoga novog sporazuma koji je jedan od najvažnijih programskih poslova u Hrvatskoj.'

'Ovaj ugovor velik je poticaj za našu hrvatsku postaju Nova TV, u smislu daljnjeg jačanja naše vodeće pozicije na hrvatskom tržištu", rekao je Petr Dvorak. Predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić je dodao: 'Jaki filmovi i serije Warner Brosa bit će sjajan dodatak našoj vlastitoj proizvodnji. Vrlo smo zadovoljni što ćemo imati novu kolekciju kvalitetnih igranih filmova i TV serija za emitiranje.'

Televizijske serije koje će, između ostalih, imati premijeru u Hrvatskoj na Novoj TV u sklopu ovog ugovora su:

'Pretty Little Liars': Prepuna tajanstvenosti, skandala, intriga i napetosti, 'Pretty Little Liars' nova je jednosatna drama Alloy Entertainmenta temeljena na popularnim knjigama za mlade i odrasle Sare Shepard. Premijera će biti 8. lipnja u SAD-u, a glume Troian Bellisario ('Navy CIS'), Ashley Benson ('Bring It On: In It To Win It'), Ian Harding ('NCIS: Los Angeles'), Lucy Hale ('Sisterhood of Traveling Pants 2'), Bianca Lawson ('The Vampire Diaries'), Laura Leighton ('Melrose Place'), Chad Lowe ('24'), Shay Mitchell i Sasha Pieterse ('Bez traga'). Snimio ju je Alloy Entertainment u suradnji s Warner Horizon televizijom, a izvršni su producenti I. Marlene King ('Just My Luck'), Oliver Goldstick ('Lipstick Jungle'), Leslie Morgenstein ('Tračerica') i Bob Levy ('Tračerica').

'Rizzoli & Isles': Angie Harmon ('Zakon i red') glumi Jane Rizzoli, čvrstu policijsku detektivku iz blisko povezane obitelj, a Sasha Alexander ('NCIS') glumi Mauru Isles, metodičnu i otvorenu medicinsku vještakinju u ovoj novoj jednosatnoj TV seriji prema romanu 'The Apprentice' autorice bestselera Tess Gerritsen. Glume Bruce McGill ('Odmetnuta porota'), Jordan Bridges ('Dawson's Creek'), Lee Thompson Young ('FlashForward') i za Emmy i Oscar nominirana Lorraine Bracco ('Obitelj Soprano', 'Dobri momci'). Snimili su je Ostar Productions u suradnji s Warner Horizon Televizijom, a izvršni su producenti Janet Tamaro ('Sleeper Cell') i Bill Haber ('Nightmares i Dreamscapes: Iz priča Stephena Kinga').

'The Vampire Diaries': Već je dogovorena druga sezona u SAD-u gdje je serija broj jedan na CW-u i dala je mreži najgledaniju premijeru serije dosada. 'The Vampire Diaries' nova je drama Kevina Williamsona ( 'Vrisak', 'Dawson's Creek') u kojoj dva brata vampira, jedan dobar, a drugi zao, ratuju za dušu srednjoškolke i duše svoje obitelji i prijatelja. Temeljena je na seriji bestselera L. J. Smith, a u seriji glume Nina Dobrev ('Degrassi: The Next Generation'), Paul Wesley ('Everwood') i Ian Somerhalder ('Izgubljeni'). Seriju su producirali Bonanza Productions Inc, Outerbanks Entertainment i Alloy Entertainment u suradnji s Warner Bros i CBS TV studijima ', a izvršni su producenti Williamson, Julie Plec ('Kyle XY'), Leslie Morgenstein ('Tračerica') i Bob Levy ('Tračerica').

'Human Target': Mark Valley ('Fringe') glumi Christophera Chancea, tajanstvenoga najamnog agenta za sigurnost koji preuzima razne identitete, katkada doslovno postajući ljudska meta umjesto svojih klijenata. Chi McBride ('Pushing Daisies') i Jackie Earle Haley ('Čuvari', 'Strava u Ulici brijestova') također glume u ovoj jednosatnoj akcijsko-pustolovnoj seriji temeljenoj na popularnom stripu DC Comicsa. 'Human Target' za televiziju je napisao Jonathan E. Steinberg ('Jericho') koji je i izvršni producent uz McGa ('Terminator Salvation'), Petera Johnsona ('Chuck'), Brada Kerna ('Čarobnice') i Kevina Hooksa ('Zakon braće'). Snimili su je Bonanza Productions Inc u suradnji s Wonderland Sound and Vision, DC Comicsom i Warner Brosom.

'V': Suvremena obrada hit-miniserije o invaziji vanzemaljaca, 'V' je bila najbolje ocijenjena nova serija s premijerom u TV sezoni 2009./'10. u SAD-u među odraslima između 18 i 49 godina. U seriji glume Elizabeth Mitchell ('Izgubljeni'), Morris Chestnut ('Boyz n the Hood'), Joel Gretsch ('4400'), Lourdes Benedicto ('Njujorški plavci'), Logan Huffman ('America'), Laura Vandervoort ('Smallville'), Morena Baccarin ('Firefly') i Scott Wolf ('Party of Five'). 'V' su snimili Scott Peters Company i HDFilms u suradnji s Warner Bros Televizijom. Razradio ju je Scott Peters ('The 4400'), koji je i izvršni producent uz Scotta Rosenbauma ('Chuck'), Stevea Pearlmana ('Related') i Jace Hall ('Jace Hall Show').

Igrani filmovi za koje je Nova TV dobila licencu ovim ugovorom, među ostalima, su:

'Pokojni': Film cijenjenog redatelja Martina Scorsesea, 'Pokojni', osvojio je četiri Oscara: za najbolji film, režiju, adaptirani scenarij i najbolju montažu, a u njemu glume zvijezde Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga i Alec Baldwin. Scenarij je napisao William Monahan, a producirali su ga Brad Pitt, Brad Grey i Graham King.

'300': Film redatelja Zacha Snydera ('Čuvari'), '300', okrutno je prepričavanje drevne bitke kod Termopila u kojoj su se kralj Leonida (Gerard Butler) i tristo Spartanaca borili do smrti protiv Kserksa i njegove velike perzijske vojske. U filmu glume Butler, Lena Headey ('Terminator: Kronike Sare Connor'), David Wenham (trilogija 'Gospodar prstenova') i Dominic West ('Žica'). Scenarij su napisali Zack Snyder, Kurt Johnstad i Michael B. Gordon, prema strip-romanu Franka Millera i Lynn Varley. Gianni Nunnari, Mark Canton, Bernie Goldmann i Jeffrey Silver su producenti.

'Krvavi dijamant': Za Oscara nominiran Leonardo DiCaprio, dobitnica Oscara Jennifer Connelly i za Oscara nominiran Djimon Hounsou glume u ovoj akcijskoj drami o potrazi za neprocjenjivim dijamantom usred kaosa građanskog rata u Sierra Leoneu. Redatelj je Edward Zwick, scenarij je napisao Charles Leavitt prema priči Charlesa Leavitta i C. Gaby Mitchell. 'Krvavi dijamant' producirali su Paula Weinstein, Zwick, Marshall Herskovitz, Graham King i Gillian Gorfil.