Žena izvučena iz stana nakon 26 godina

Slika nije dostupna
Kad su talijanski bolničari došli iz stana izvući ženu koja iz njega nije izlazila više od dva desetljeća, zbog smrada su morali staviti maske na lice, objavile su talijanske novine.

Žena za koju je objavljeno samo da se zove Carmela blizu je šezdesetih godina, ima svega tridesetak kilograma, a kad su je odveli u bolnicu, kosa joj je bila dugačka oko dva metra, objavili su La Repubblica, Il Giorno i La Stampa u nedjelju.

Vatrogasci u mjestu Macerati, dvjestotinjak kilometara sjeveroistočno od Rima kažu da su prozori Carmelina stana bili zatvoreni samoljepivom trakom.

Epidemija gripe prije 26 godina toliko je preplašila Carmelu da se odlučila izolirati od svijeta i virusa te više nije izlazila iz kuće, pišu novine.

Taj je slučaj privukao pozornost talijanskih vlasti kad je njezin brat, koji joj ostavlja konzerviranu hranu pred vratima, obavijestio policiju da uskoro ide na liječenje zbog kojega neće moći opskrbljivati sestru.

Ni brat Adamo sestru nije vidio deset godina, javlja La Republicca.

Kontakt koji je Carmela ostvarivala sa susjedima svodio se na jednu rečenicu koju je vikala kroz zatvorena vrata: "Zatvorite prozor u veži!"

Povezane teme