U odronu zemlje zamalo nestalo naselje na litici

Slika nije dostupna
Izgrađene na vrhu litice, ove su kuće u Knipe Point nadaleko bile poznate po svom nevjerojatnom pogledu.

Nakon strašnog odrona zemlje, postale su mjesto koje svi izbjegavaju. U posljednjem se mjesecu odronilo 6 metara zemlje, a skoro dva metra nestala su tijekom noći.

Nakon pomicanja zemlje kuće su se našle na samom kraju litice, a neke kuće završile su tik iznad provalije. Vlasnici kuća evakuirani se nakon što im je nestalo cijelo dvorište. Ostale kuće srušit će se prije nego što ih pogodi sudbina ovih i proguta zemlja.

Još tri nekretnine koje gledaju prema Cayton Bayu, u blizini Scarborough, u neposrednoj su opasnoj zoni. Dok se litica urušava, još ih više može zateći ista sudbina.

Vlasnici se pitaju hoće li im osiguravajuća kuća nadoknaditi troškove, s obzirom na neobične okolnosti. Iz tvrtke National Trust u čijem je vlasništvu zemlja u okolici, kažu kako je voda kriva za eroziju, ali ipak smatraju da problem nije vezan uz sve učestaliji problem obalne erozije.

- U najvećem slučaju odron je napravila voda. Ali ne znam od kuda voda dolazi, Bob Dicker iz Nationala Trusta.

Zabrinuti stanovnici kuća morali su u što kraćem vremenu napustiti svoje domove. Kevin i Mary Lloyd koji ovdje žive već 17 godina, morali su svoju kuću napustiti u samo sat vremena nakon što se Kevin Lloyd vratio iz bolnice nakon operacije kuka.

Njihovi bliski susjedi Moya Green, 72 i njezin suprug John, 73, kupili su svoju kuću prije 28 godina.

- Strašno nas ovo brine, drvo ispod kuće je bio suho, a sad je postalo jezero, rekao je John Green.


Povezane teme