Glasnogovornik restorana, specijaliziranog za mesna jela, kaže kako je događaj organiziran kako bi uveličali proslavu 59. izraelskog Dana nezavisnosti.
Izraelci tradicionalno za Dan državnosti s obitelji odlaze na izlete u prirodu i roštiljaju.
'Sljedeći tjedan izraelski je Dan nezavisnosti, a Izraelci za taj dan obožavaju jesti meso s roštilja. To je razlog zbog kojeg smo radili kebab', objašnjava Yigal Danino, glasnogovornik restorana.
Kuharima su bila potreban dva sata da pripreme meso za roštilj, oko pola sata se pekao, a najmanje troje ljudi trebalo je nosilo 3 i pol metra dugačak i 7 kilograma težak kebab. Roštilj se pekao u jednom komadu, a od njega je dobiveno oko 30 porcija.
Cijeli događaj motrila je ekipa Guinnessa.
'Danas želimo napraviti najdulji kebab na svijetu' postaviti Guinnessov rekord', kaže Yigal Danino.