Gala večera za 29 tisuća dolara

Delicije iz svih krajeva svijeta mogle su se kušati u Bangkoku na gala večeri sa slijedom od 11 jela za koje su sudionici izdvojili "skromnih" 29 tisuća dolara po osobi.

"Broj sudionika ograničili smo na 40 mjesta", objasnio je Kanokrat Petchpornprapas, glasnogovornik restorana Mezzaluna koji je u subotu navečer organizirao događaj u jednom od najluksuznijih hotela tajlandske prijestolnice.

Izbor jela priredili su europski šefovi kuhinje čije umijeće vodič Michelin ocjenjuje s tri zvijezdice. To su Francuzi Antoine Westermann, Jean-Michel Lorain, Marc Meneau i Alain Soliveres te Nijemac Heinz Winkler i Talijanska Annie Feolde.

Gosti su uživali u specijalitetima Azije, Europe i Bliskog istoka, a među ostalima bila su to gusja jetra, govedina iz Kobea, kavijar Beluga i crni tartufi s biranim vinima među kojima se ističu Chateau Latour 1955 te Chateau d'Yquem 1967.

Na jelovniku ipak nije bilo tajlandskih specijaliteta. Dio prihoda išao je u dobrotvorne svrhe za humanitarnu organiazciju Liječnici bez granica i udrugu Chaipattana Foundation, koju je osnovao tajlandski kralj.