Cijelo selo osumnjičeno za ubojstvo gradonačelnika

Slika nije dostupna
U jednom španjolskom selu dogodio se zločin koji kao da je sišao sa stranica romana Agathe Christie - čitavo selo je osumnjičeno za ubojstvo svojeg gradonačelnika, Miguela Grime.

Zanimljivo je da se radi o drugom najmanjem selu u Španjolskoj koje ima oko 90 kuća te 37 stanovnika. 

Nakon što je gradonačelnik ubijen, detektivi su otkrili da je bio toliko omražen da je svatko u selu imao motiv za njegovo ubojstvo. Dobivao je čak i prijeteća pisma. 

S obzirom da policija sumnja na organizirani zločin, svih 37 stanovnika sela, kao i ljudi koji u njemu imaju vikendice, podvrgnuto je DNA testiranju i ispitivanju.
 
'Miguel je bio jako neugodan čovjek koji je upravljao selom kao svojim osobnim kraljevstvom', rekla je jedna od osumnjičenih. 'Većini je uvelike otežavao život, dok je nekolicini život činio i nepodnošljivim'. 

Grima se vraćao s političkog skupa kad su njegov auto, pretpostavlja se, zaustavila najmanje dva muškarca koja su gradonačelnika izvukla iz auta te ga brutalno pretukla. 

Počinitelji su nakon toga ispalili četiri metka u njegovu glavu i prsa, a tijelo su odvukli u šumu, šest milja daleko od sela. 

Mrtvo tijelo je pronašao pokojnikov prijatelj te iste noći vozeći se dionicom na kojoj je ostavljeno truplo. 

Počinitelji zločina još uvijek nisu pronađeni.

Povezane teme