Bob Dylan kupio 'utočište' u Škotskoj

Slika nije dostupna
Američka muzička legenda, 65-godišnji Bob Dylan kupio je Aultmore House, luksuzno imanje s 10 soba kod planine Cairngorm na sjeveroistoku Škotske. Cijena, 3.3 milijuna eura.

Izvori bliski pjevaču tvrde da je Dylan na novom imanju, veličine 10 hektara, proveo 'božanstvenih' tjedan dana i gotovo da ga uopće nije napuštao kako ne bi morao upoznavati lokalno stanovništvo. 

"Novi vlasnik je vrlo ... 'privatna' osoba", kratko je za škotski list Press and Journal rekao agent za nekretnine Knight Frank.

Aultmore House je poznat kao jedno od najljepših imanja u tom dijelu Škotske, s pogledom od kojega 'ostajete bez daha'. Susjedno selo Nethybridge ima 9 golf terena, hotel i mesnicu. U blizini se nalazi i gradić Aviemore poznat po lovu na losose na rijeci Spey.

Dylan, koji je 2004. dobio počasnu doktorsku titulu škotskog glazbenog sveučilišta St. Andrews, ove godine kreće na europsku turneju koja uključuje i koncert u Glasgowu. To će možda, biti nova prilika da se posluži svojim najnovijim 'utočištem'.