Snimit će se nastavak filma United 93

Slika nije dostupna
Britanski redatelj Paul Greengrass planira snimiti nastavak film o 11.rujna 'United 93' u obliku dokumentarne drame o Iraku nakon invazije na Irak.

Greengrass će snimiti film prema adaptaciji knjige Rajiva Chandrasekarana 'Carski život u smaragdnom gradu: iračka Zelena zona' .

Chandrasekaran je bio glavni urednik dopisništva Washington Posta u Bagdadu u razdoblju 2003. - 2004. godine.

Greengrass je bio hvaljen za svoj filmski uradak 'United 93' o dramatičnoj otmici i rušenju aviona 11. rujna u Pennsylvaniji. 

U izradi filma je koristio stvarne pozive s mobilnih telefona i radijskih veza koji su se dogodili za vrijeme otmice aviona, a koji su također pokazali da su se putnici suprotstavili otmičarima. 

Film je nedavno primio šest nominacija za Bafta Awards, uključujući nominaciju za najbolji britanski film i za najboljeg redatelja. 

Za svoju knjigu, Chandrasekaran je koristio stotine intervjua i dokumenata kako bi opisao život unutar utvrđene Zelene zone u kojoj se nalaze vladine zgrade i diplomatska predstavništva u Bagdadu. 

Zelena zona je u knjizi opisana kao, 'Balon, odvojen od ratne stvarnosti, gdje se zadatak rekonstrukcije uništene nacije natječe s američkom razbibrigom, mnogo barova prepunih hladnim pivom i klubovima u kojima se žene šetaju u vrućim hlačicama.'