Jadranka Kosor u RC-u

VIDEO: 'Nijedna večer ne prođe, a da mu ne uđem u sobu i dam pusu'

Slika nije dostupna
Jadranka Kosor gostovala je u Red Carpetu.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Bivša premijerka Jadranka Kosor prvi je put javno progovorila o ljubavi prema sinu, tračevima koji su je pratili za vrijeme mandata premijerke, kao i je li zaljubljena te bi li se ponovno udala. Gospođa Kosor je Ivani Nanut odgovorila na mnoga zanimljiva pitanja. Donosimo intervju u cijelosti.

Vaša biografija je impresivna pa ću početi s novinarstvom. Kako je to izgledalo biti novinar?
Dugo sam se bavila novinarstvom. Od svoje 15. godine. Bila sam najmlađa dopisnica Večernjeg lista ikad. Cijeli svoj životni vijek novinarke provela sam na radiju.

>> Pahor iznenadio Kosor: Donio joj ruže i odveo na kavu

Jeste li imali tremu kad ste bili u društvu Baracka Obame?
Ne. Naravno da ne.

Koliko je teško baviti se poslom kojim vladaju muškarci?
Teško je. Mnoge žene u politici to ne žele priznati, ali eto, ja priznajem. Puno puta sam čula iz kuloara kako bih se trebala povući u svoju 'kuhinju'. Bilo je priča kojima su kumovali i neki mediji. Bio je i jedan odurni trač o mojim ljubavnicima u vrijeme kad sam bila i predsjednica vlade jer to nije bila istina. Istina je bila puno gora jer zapravo dugi niz godina nisam zapravo imala nijednog muškarca koji bi stajao uz mene. Mislim da bi bilo puno manje podmetanja i laži da sam imala supruga, partnera, nekog muškarca koji bi kao poruka stajao uz mene.

>> Znate li tko su najveće hrvatske zvijezde? Nisu ni pjevači ni glumci!

Bez obzira na sve vjeruje u brak iako se dva puta razvodila. Iz drugog braka dobila je sina Lovru.
Reći ću nešto, Lovro će se sigurno jako naljutiti ako to bude vidio. Kad je doma u vrijeme kad ja idem spavati, nijedna večer ne prođe a da mu je uđem u sobu i dam mu pusu u čelo.

Što prvo primijetite na ljudima?
Oči. U njima se vidi tko je kakva osoba.

Vjerujete li i dalje u instituciju braka?
Da. Dvaput sam se razvodila. Danas nisam zaljubljena. Mislim da nitko tko se razvede nije sretan. Ljubav dolazi, prolazi. Strast dolazi i prolazi, ali potpora i razumijevanje kod ljudi koji su jako bliski pa su se odlučili za brak bi morala ostati. Prvi put sam bila premlada - 22 godine. Drugi put je bilo teže jer smo imali dijete.

Pohađali ste c razred, generacija '71/'72. Kolege vas pamte kao odgovornu učenicu.
Živjela sam u Lipiku. Išla sam u gimnaziju u Pakrac. Bila sam učenica s bezbroj slobodnih aktivnosti. Pjevala sam, crtala, pisala, recitirala. Uz to sam se počela baviti i novinarstvom. Žao mi je što nisam bila ni na jednoj obljetnici mature. Možda sam se trebala više potruditi.

Tko vas je nagovorio da se natječete za miss Lipika kad ste bili 1. pratilja?
Moja najbolja prijateljica koja je bila Miss. Ona je bila izrazita plavuša, a ja crnka. No ja sam dobila bolju nagradu - stolac za ljuljanje i u njemu sam učila puno puta.

Intervju s Jadrankom Kosor pogledajte u priloženom videu Red Carpeta.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook