Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i grad

Petek objavio dokumente: Prije odrona na Jakuševcu Grad nezakonito izvodio radove

Aktualno Galerija Jakuševac - 2 Jakuševac - 2 Foto: DNEVNIK.hr Jakuševac - 1 Jakuševac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj skupštini - 2 Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj skupštini - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj skupštini - 1 Galerija 1/4 >>
Gradski zastupnik SDP-a Renato Petek objavio je rješenje Državnog inspektorata u kojem navodi da je prije odrona na Jakuševcu grad nezakonito izvodio radove na sustavu privremenog otplimljavanja.

U dokumentu, kaže, stoji da su se radovi tijekom prošle godine izvodili protivno građevinskoj dozvoli i glavnom projektu. Iz grada poručuju da su informacije netočne i da se radovi kontinuirano provode još od 2014. godine, a da je do odrona došlo zbog velike količine vode u odlagalištu.

"Oni su ovaj podatak odlučili sakriti od javnosti, ali propuštena je i prilika u Saboru kad se trebalo o tome razgovarati na odbodu za zaštitu prirode i okoliša, sjednica je bila najavljena, predsjednica Sandra Benčić otkazala je tu sjednicu, a sada je jasno zašto se ona nikad nije ni održala, zbog toga što bi tada državni inspektorat ovaj dokument i objavio", rekao je Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj skupštini (SDP). 

"Tvrdnje da je Zagrebački holding od 2023. godine izvodio radove privremenog otplinjavanja su netočne jer je privremeno otplinjavanje započelo još 2014. godine, i od tada se kontinuirano provodi. Smatramo da je prethodna uprava Zagrebačkog holdinga s time krenula 2014. godine kako bi se odgovorilo na probleme sa zadržavanjem vode u tijelu odlagališta i u zdencima za otplinjavanje, o čemu smo izvjestili javnost još u siječnju ove godine. Tada smo i objavili dokumente iz 2008. i 2012. godine koje smo otkrili u istrazi oko odrona", odgovor je Grada Zagreba. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene