Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sidrom tokičnog šoka

Djevojka zbog tampona završila u komi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
27-godišnja majka dvoje djece izgubila je pamćenje nakon što je završila u po život opasnoj situaciji zbog - tampona.

Joanna Cartwright je oboljela od sindroma toksičnog šoka, bolesti uzrokovane bakterijom stafilokok, a koju se često povezuje s korištenjem tampona.

Pročitajte i ovo Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..." Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Isprva je mislila da je hvata gripa, no nakon nekoliko dana provedenih u krevetu njoj je bilo sve gore. Ubrzo se borila da dođe do zraka i suprug ju je odveo na hitnu, piše Mirror.

Liječnici su je stavili u osmodnevnu induciranu komu jer su joj se organi doslovce počeli gasiti. Kad se probudila iz kome nije imala pojma što se događa. 'Netko mi je kraj kreveta stavio fotografije moje djece, ali nisam znala tko su oni', kaže Joanna i kaže kako su joj bile poznate, ali nije znala 'kamo da ih smjesti'.

Ona je prava uspavana ljepotica: Spava oko 18 sati na dan

'U komu su me stavili na moj 25. rođendan tako da sam se probudila okružena rođendanskim čestitkama. Sestre su mi ih čitale, ali ja nisam znala nikoga tko se u njih potpisao. Nisam ni znala da mi je rođendan. Sve što sam znala jest da mi je loše, mislila sam da ću umrijeti', kaže Joanna.

Joanna se otad fizički oporavila, sjećanje joj se velikim dijelom vratilo, no još uvijek joj se dogodi da se ne može sjetiti nekog događaja ili osobe iz svog života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene