Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dugoročna strategija'

Apple najavio 'odlične nove proizvode': Stižu iTV i iWatch?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je cijena dionica Applea dugo vremena u padu, Tim Cook kaže da nema razloga za zabrinutost jer pripremaju nove proizvode iz novih kategorija

Nakon godina dominacije, konstantnog rasta prihoda i profita te nakon što su u roku od manje od deset godina predstavili proizvode (iPod, iPhone, iPad) koju su uvelike promijenili glazbeno/mobilno tržište, Apple je posljednjih nekoliko mjeseci upao u probleme koji su rezultirali padom cijene dionica i ukupne tržišne vrijednosti kompanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iPhone 6 i 6 Plus Apple predstavio dva iPhonea 6 i Apple Watch Slika nije dostupna Dream team Ovo bi mogao biti najbolji gadget ikad

Cook u ofenzivi: Evo zašto je Apple bolji od konkurencije!

S obzirom na količinu novca koju i dalje zarađuju te kako su dominantni na brzorastućem tržištu tableta, dok su nedavno objavljeni podaci pokazali da je u posljednjem kvartalu 2012. iPhone najprodavaniji telefon na svijetu (najprodavaniji model je iPhone 5, dok je drugi najprodavaniji model na svijetu također iPhone – model 4S, a najbolji smartphone 2012. godine Galaxy S3 nalazi se tek na trećem mjestu najprodavanijih telefona), čini se da u Appleu ipak još nemaju previše razloga za zabrinutost te je Tim Cook na razgovoru s dioničarima pozvao na strpljenje.

'Niti meni se ne sviđa, niti upravnom odboru se ovo ne sviđa', komentirao je situaciju s padom cijena dionica u posljednje vrijeme, no rekao je da je kompanija u potpunosti fokusirana na nove proizvode i inovacije koje će dovesti do rasta prihoda i profita. Dodao je da je tajna Appleova uspješnog poslovanja uvijek bila fokusiranje na dugoročni uspjeh te rekao kako pripremaju 'odlične nove proizvode', a iako nije htio reći o čemu se radi, napomenuo je da je riječ o 'novim kategorijama' – s obzirom na glasine koje kruže već neko vrijeme, na stranici All Things D kažu da bi to mogao biti Appleov televizor ili sat, a možda je u pitanju neki treći i još nepoznati proizvod.

Apple priprema iWatch – računalo koje će se nositi na ruci!

O Appleovom televizoru prve glasine pojavile su se nakon smrti Stevea Jobsa, a neki su analitičari najavljivali da bi ga Apple mogao predstaviti u 2012. godini – što se nije dogodilo.

Glasine o Appleovom satu pojavile su se nedavno (posljednje informacije kažu da je ovaj proizvod već izašao iz testne faze te da na njemu radi više od sto inženjera) te bi se iWatch trebao bežično povezati s iPhoneom i na njemu će se prikazivati najvažnije informacije i obavijesti s telefona poput pristiglih poruka, mailova i slično.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene