Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesmo li sami?!

VIDEO: Superteleskop otkrio nove zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-in teleskop pronašao je nove svjetove pogodne za život, čak 50 novih planeta.

NASA je održala konferenciju za novinare tijekom koje su objavljeni rezultati otkrića teleskopa Kepler. Uređaj je u samo godinu dana pretraživanja djelića galaksije pronašao 1.235 novih planeta izvan naše galaksije, od kojih se 54 nalazi u zoni pogodnoj za razvitak života, takozvanoj Goldilocks zoni unutar koje nije niti prehladno niti prevruće.

Pročitajte i ovo NASA otkrila planetarni sustav sličan našem (Screenshot NASA) NASA i Kepler Otkriven novi planetarni sustav sličan našem: Osam planeta kruži oko zvijezde veće od Sunca Teleskop Kepler (Foto: NASA/Ames Research Center/Wendy Stenzel) Predstavljanje u četvrtak NASA ima novo "veliko otkriće" u lovu na egzoplanete, ovaj put pomogao im i Google

>> FOTO: NASA mijenja astronaute robonautima

Dosad su u toj zoni pronađena samo dva planeta i oko njihova postojanja se sve do sada sporilo. Novootkrivenih 1.200 nebeskih tijela nisu još potvrđena kao planete, no u NASA-i vjeruju kako njih 80 posto hoće. No, znanstvenici upozoravaju da to što se novi planeti nalaze u uvjetima pogodnima za život ne znači da je na njima život već i razvijen.

Teleskop Kepler lansiran je 2009. godine i orbitira oko Sunca između Zemlje i Marsa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene