Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanske ideje

VIDEO: 'Jeziva' medicinska sestra-robot čuva pacijente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste mislili da je ležati u bolnici već dovoljno traumatično iskustvo, evo jednog savjeta. Izbjegavajte japanske bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mjere ukinute, ali... Provjerili smo u kojim su bolnicama ipak dopušteni posjeti pacijentima Slika nije dostupna 'Poziv, a ne posao' Medicinske sestre svoj dan proslavile radno

Zašto? U priloženom videu možete vidjeti razlog. Iako na prvi pogled izrazito realističan ženski robot, za koji biste pomislili kako nema nikakve veze s bolnicama, stvar je suprotna.

>> VIDEO: Vjenčao ih robot

Ovaj ženski robot zamišljen je kao pripomoć pacijentima u bolnicama, a vrlo zorno može oponašati izraze lica. Iako su joj pokreti podosta isprekidani, oni zapravo mogu izgledati samo kao lakrdija na stvarnu bol pacijenta, da ne kažemo kako bi bilo jezivo probuditi se a da u vas pilji namršteni ženski robot.

Nekolicina pacijenata 'sretnika', imati će priliku testirati zamisao japanskih istraživača. Jedina dobra stvar je što su robotu ruke i noge nepokretne, što je u redu, je zamislite, da još i gestikulira, a kamoli oponaša ponašanje drugih, pogotovo nasilje. Ah, ti Japanci, ili je ostatak svijeta nekoliko desetljeća iza njih, ili se tu doista radi o jedinstveno osebujnom kolektivnom načinu razmišljanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene