Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnologija i vjenčanja

VIDEO: Vjenčao ih robot

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjenčanja i tehnologija inače nisu međusobno povezani, ali jedan par iz Tokyja upravo je te dvije stvari povezao svojim vjenčanjem sa svcećenikom robotom.

Robot i-Fairy inače se upotrebljava u muzejima i znanstvenim izložbama, a sada su ga reprogramirali da se 'ponaša kao svećenik'. Dobio je i vijenac i cvijeće. Tvrtka u kojoj je mladenka zaposlena napravila je robota, a naručio ga je mladoženja, prenosi Reuters. 'Zapravo smo zbog robota i počeli izlaziti, i kada se ispostavilo da će mi ona biti žena odlučili smo isprobati ovakvu vrstu vjenčanja,' rekao je Shibata nakon nakon što je izrekao zavjete.

Nakon što je mladenka izrekla 'sudbonosno da' objasnila je da su željeli iskoristiti ovaj događaj kako bi ljudi počeli razmišljati o robotima kao o nečemu što se uklapa u njihov život, a ne o nečemu što povezuju samo s tvornicama. 'Uvijek sam osjećala da će roboti postati svakodnevna pojava u ljudskim životima,' rekla je Inoue. Obitelji vjenčanog para podržali su ideju o robotu kao svećeniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene