Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješan drugi pokušaj

VIDEO: Endeavour poletio u svoju posljednju misiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Shuttle Endeavour je poletio na svoju posljednju misiju. problema pri lansiranju ovog puta nije bilo.

Ta je letjelica već prevalila golemih 187,3 milijuna kilometara na svoja prethodna 24 leta u svemir. Prije dva tjedna lansiranje je obustavljeno zbog električnom problema, koji je otad saniran, no meteorolozi i dalje predviđaju otprilike 70 posto šanse za savršene vremenske uvjete za lansiranje, koje bi se trebalo dogoditi u 14:56 sati po hrvatskom vremenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem s motorom U zadnji čas odgođeno lansiranje privatne svemirske rakete Slika nije dostupna Posljednji let Enterprise na svom posljednjem putovanju proletio centrom New Yorka

Zapovjednik posljednje misije Endeavoura bit će mark Kelly, suprug kongresnice Gabrielle Giffords, koji je teško ranjen tijekom pucnjave u Tusconu u Arizoni, koja se dogodila u siječnju ove godine.

Endeavourova misija jest pristati na Međunarodnu svemirsku postaju i donijeti dvije milijarde dolara vrijedan materijal za nove eksperimente u astronomiji i fizici.

Iz NASA-e očekuju manju publiku na ispraćaju od one koja se pojavila na prvom pokušaju. Sad očekuju 450.000 ljudi, naspram 750.000, koliko ih je bio na prvom pokušaju lansiranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene