Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brži od svega

Kako su Twitter i Facebook 'spasili' Japan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Twitter, Facebook i druge društvene mreže još su se jednom pokazale kao nezamjenjivo sredstvo informiranja i potrage za najbližima, za milijune ljudi u Japanu, koje je zadesio prvo razoran potres, a potom još razorniji tsunami.

Internetske stranice sa širokopojasnim pristupom internetu, postale su doslovce žila kucavica za mnoge ljude, nakon što telefonske linije i mreže mobilne telefonije kolabirale tijekom potresa u Japanu.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina" Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko"

Za mnoge su Twitter i Facebook u najtežim trenucima postali najlakše i najpouzdanije sredstvo za održavanje kontakta s rodbinom, kao i mjesto gdje se mogu objaviti prve informacije s najteže pogođenih područja. Skype, telefonski servis koji funkcionira putem interneta, kao i internetski gigant Google, jednako su isto tako doprinijeli svojim uslugama, piše Telegraph.

Unutar prvog sata od potresa koji se dogodio u petak u Japanu, iz Tokija je stizalo preko 1.200 tweetova u minuti. Do kraja dana u petak, na Twitteru je bilo 246.075 poruka u kojima se spominjala riječ potres. Lokalno stanovništvo koristilo je internet i kako bi objavilo netom snimljena videa, koja su u vrlo kratkom vremenu bila pregledana nekoliko stotina tisuća puta. Te su snimke diljem svijeta koristili i mediji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene