Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smetnje u dugoročnom pamćenju

Studija pokazala - Facebook i Twitter štetni za mozak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici sa Sveučilišta u San Franciscu objavili su studiju prema kojoj multitasking (obavljanje više radnji istovremeno) smeta kratkoročnom pamćenju, a mobiteli i društvene mreže dugoročnom.

Znanstvenici smatraju da nove tehnologije poput e-maila, SMS-ova, tweetanja i Facebooka nisu dobre za mozak jer odvlače pozornost što može rezultirati smetnjama u dugoročnom pamćenju i mentalnoj izvedbi, objavio je San Francisco Chronicle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jutro nakon Droga, alkohol i seks imaju još nešto zajedničko - put do amnezije Slika nije dostupna Mozak žrtvuje naše uspomene Ako zapamtite ovaj naslov, zaboravit ćete nešto drugo

>> Mladi bez gadgeta padaju u apstinencijsku krizu

>> Mladi bez interneta su poput ovisnika bez kokaina

Posebno su zabrinuti jer je kod nekih osoba opsjednutost tehnologijom toliko izražena da se ponašaju poput ovisnika. Takve osobe imaju problema s koncentracijom i fokusiranjem na nešto drugo, pa često prekidaju aktivnosti ne bi li otišle na internet ili poslale SMS. Znanstvenici stoga svima preporučuju da povremeno ugase mobitele i računala i u miru se usredotoče na neke druge aktivnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene