Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova generacija

Mladi bez interneta su poput ovisnika bez kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako im oduzmete mobitel ili internet mladi se ponašaju poput ovisnika kojemu ste zabranili kokain, kažu stručnjaci.

Istraživanje je provedeno na mladima u dobi od 17 do 23 godine u 10 zemalja. Mladima su na 24 sata zabranili mobitele, internet- uključujući društvene mreže i televiziju. Bila im je dopuštena upotreba fiksnih telefona i čitanje knjiga, a od njih se tražilo da vode dnevnik.

Pročitajte i ovo Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi" Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora"

>> Umirovljenici u listama čekaju na tečaj za surfanje internetom

Svaki peti ispitanik prijavio je apstinencijsku krizu, dok je 11 posto njih reklo da se osjećalo izgubljeno ili neuspješno. 19 posto se osjećalo rastreseno, a 11 posto izolirano. Ipak, 21 posto je reklo da su osjetili prednosti izolacije od elektroničkih uređaja, piše Daily Mail.

'Ja sam ovisnik. Ne trebam alkohol ili drogu, moja droga su elektronički uređaji, bez njih sam izgubljen', rekao je jedan sudionik ispitivanja. 'Doslovno nisam znao što da radim sa sobom. Odlazak u kuhinju i gledanje u police bez prestanka postala mi je rutina', pisalo je u dnevniku jednog ispitanika.

'Tehnologija pruža mladima novi prostor za druženje i oni svoje živote provode 'uštekani'', rekla je Susan Moeller, glavna istraživačica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene