Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dionice pale za 8 posto

Sonyju prijete milijuni tužbi diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska korporacija Sony suočava se s tužbama diljem svijeta nakon što su hakeri ukrali lozinke, datume rođenja, imena i adrese, a najvjerojatnije i podatke o kreditnim karticama milijunima korisnika PlayStation mreže koja njezine konzole za videoigrice povezuje s internetom.

Hakeri su mrežu napadali od 17. do 19. travnja, a Sony je mrežu PlayStation, koja je godišnje zarađivala vrtoglavih 500 milijuna dolara, isključio 19. travnja. No, tek tjedan dana kasnije su javnosti obznanili što se ustvari dogodilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rekorderi u Europi Za sve su krivi novinari: Pogledajte koliko je tužbi u Hrvatskoj protiv medija Slika nije dostupna MOGUĆNOST RAZGOVORA Filipović: ''DORH zadužen da vodi postupak u slučaju nove tužbe koju je pokrenuo MOL''

Odvjetnici u SAD-u su najavili kako bi već idući tjedan mogli podnijeti masovnu tužbu u ime potrošača, a neke individualne su već podnesene.

>> Hakeri ukrali osobne podatke milijuna korisnika PlayStationa

Dionice japanske tvrtke, ionako oslabljene potresom i tsunamijem, na burzi u Tokiju samo jučer su zabilježile pad od 5 posto, što je sveukupno više od 8 posto u tjedan dana.

U Sonyju kažu kako nisu namjerno zatajili podatke već je to od njih zbog istrage zatražio FBI. U FBI-ju su potvrdili da su u kontaktu sa Sonyjaem, no nisu željeli davati druge informacije. Ipak, igrači diljem svijeta, njih više od 77 milijuna, ljuti su jer nisu na vrijeme mogli blokirati svoje kreditne kartice i tako onemogućiti njihovu eventualnu zlouporabu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene