Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rekordna hladnoća na Antarktici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda u morskim dubinama na Antarktiku ubrzano se hladi unatoč globalnom zagrijavanju, ali nije jasno hoće li se zahladnjenje proširiti uz pomoć morskih struja i time zaustaviti promjenu klime, priopćili su u ponedjeljak njemački znanstvenici.

Tijekom nekoliko desetljeća, temperatura Južnog polarnog mora neprestano je rasla. Zagrijavanje je sad zaustavljeno a more se hladi, priopćio je oceanograf Eberhard Fahrbach s Instituta Alfred Wegener u Bremerhavenu.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja Pripazite Hladni val može utjecati na zdravlje: Velika opasnost izdana je za Zagreb, a umjerena za Karlovac i Rijeku Nevrijeme u New Yorku - 2 Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

Satelitske snimke pokazuju da je ledena površina veća nego što je ikad bila za vrijeme ljeta na Antarktici. Tek će se u idućim godinama pokazati je li pad temperature pokazatelj novog trenda ili je riječ samo o izdvojenoj pojavi, smatraju stručnjaci u njemačkom institutu.

Od veljače do travnja, 58 je znanstvenika boravilo u Južnom polarnom moru istražujući pojave za vrijeme ljeta na Antarktici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene