Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetni udovi

Pogledajte kako ovaj majmun hvata predmete umjetnom rukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživači 'moždanog sučelja' sa kineskog sveučilišta Zhejiang, objavili su da su svladali tehnologiju za korištenje moždanih valova kako bi kontrolirali pokrete mehaničke ruke.

Pokus su znanstvenici izveli na majmunu. Ovo je posljednji napredak na tom području i ono što je posebno jesu poboljšanja kod suptilnih živčanih signala s prstiju, dajući nadu znanstvenicima da razviju gipkije umjetne ruke, kazali su istraživači, prenosi APTN.

Pročitajte i ovo Rumunjska policija, ilustracija POTRAGA ZA TIJELOM Strava u Rumunjskoj: Pronašli izgrizenu ruku kraj rijeke, doznali da je riječ o ubojici Slika nije dostupna Imobilizacija potrebna, ali što kraće Studija pokazala: Ruka u gipsu mijenja mozak!

>> Značajno otkriće: Od kožnih stvorili moždane stanice!

'Implantirali smo dva čipa u moždani korteks majmuna kako bi prikupili elektronske signale 192 neurona. Tada su ti signali pojačani i stavljeni u kompjuter radi procesuiranja, koji je dekodirao živčani sustav majmuna te ih poslao u umjetnu ruku kako bi se pokrenula', rekla je Zheng Xiaoxiang, voditeljica istraživačke grupe.

>> Studija pokazala: Ruka u gipsu mijenja mozak!

Njihovo istraživanje je usmjereno na uspostavljanje direktnog kanala između mozga i umjetnih udova. Zhengu je kazala da se nada kako će, s njihovom unaprijeđenom tehnologijom, paralizirane osobe u budućnosti moći pokretati svoje umjetne udove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene