Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže Kindle tablet

Ovog tjedna stiže prvi pravi konkurent iPadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni analitičari smatraju da je Amazonov tablet prvi uređaj koji može ozbiljno ugroziti dominaciju iPada

U srijedu bi napokon mogli dobiti, kako neki analitičari smatraju – 'prvog pravog konkurenta iPadu'. Naime, za dva dana Amazon će održati svoju konferenciju na kojoj bi napokon trebali predstaviti toliko spominjani Kindle tablet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smartphone tržište Apple i Google dobivaju novog velikog konkurenta? Slika nije dostupna Novi udar na privatnost I Amazonov tablet pratit će aktivnosti korisnika?

O Amazonovom tabletu piše se već duže vrijeme te su prve informacije govorile da će ga ova kompanija predstaviti tijekom kolovoza – tada se govorilo kako će to biti najnapredniji model na tržištu kojeg će pogoniti četverojezgreni procesor.

No, kao što je očito, predviđanja o dolasku ovog tableta u ljetnim mjesecima nisu se ostvarila, a umjesto najnaprednijeg modela s deset inčnim ekranom, sada se previđa da će Amazon predstaviti tablet s dijagonalom ekrana od sedam inča.

Analitičari predviđaju da bi u prva tri mjeseca Amazon mogao prodati čak pet milijuna Kindle tableta i time preko noći postati veliki igrač na ovom tržištu, a njegov uspjeh trebala bi ponajviše odrediti cijena. Amazon i Kindle poznati su i priznati brandovi tako da neće biti potrebno ljude uvjeravati u kvalitetu ovog uređaja, a uz cijena od kojih 250 do 300 dolara, ovaj bi tablet trebao zainteresirati brojne korisnike koji razmišljaju o kupovini tableta, ali ga ne žele platiti 500 dolara.

Colin Gills, analitičar iz kompanije BGC kaže da će Amazonov Kindle tablet sigurno biti dobar za korisnike, no pitanje je koliko će biti dobar za investitore, s obzirom da će zbog toga i prodajna marža biti mala.

No, ovoj kompaniji i nije toliko bitno zaraditi na prodaji hardvera, već putem njega žele prodavati svoje druge usluge (knjige, glazbu, filmove) te je upravo to razlog što Amazon, za razliku od brojnih drugih kompanija, može ponuditi jeftiniji uređaj.

Prvi model Amazonova Kindle tableta – prema onome što su još ranije objavili na TechCruncheu, imat će sedam inčni ekran i radit će na prilagođenoj verziji Androida te najvjerojatnije neće imati podršku za Android Market, već će se aplikacije moći skidati s Amazonove online trgovine aplikacijama.

Potencijalne korisnike ovog tableta razočarat će što Kindle tablet, barem tako kažu glasine, neće imati kamere, no ako će njegova cijena zaista biti 250 dolara, to će biti 'žrtva' na koju će mnogi pristati.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene