Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virtualna slava – pravi novac

Obogatite se na YouTubeu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnici najpopularnije društvene mreže na svijetu koji su uploadali videozapise koje su pregledali milijuni ljudi, osim virtualne slave, od YouTubea dobili su i poveće svote novca.

Naime, kako prenosi The Telegraph, YouTube prati sve videozapise koje korisnici stavljaju na ovaj video servis te ako vjeruju da bi oni mogli postati popularni, odnosno ako zabilježe velik broj pregleda, kontaktiraju korisnike koji su postavili te zapise te s njima potpišu ugovor o partnerstvu.

Prema tom ugovoru YouTube s korisnicima – najčešće obiteljima koje snimaju djecu, dijeli zaradu od oglasa koji se prikazuju uz popularne videozapise, a najčešće je riječ o kratkim videozapisima poput 'Charlie bit my finger' koji je do sada pregledan skoro 400 milijuna puta.

Howard Davies-Carr koji je uploadao ovaj video rekao je novinarima da ga je stavio na YouTube kako bi ga mogao vidjeti njihov kum u Coloradu, a sada možemo reći da se na račun njega obogatio jer je do sada zaradio više od 100 tisuća funti od prikazivanja oglasa. Popularnost svoje djece Howard je iskoristio te je dodatno zaradio prodajom 'Charlie bit my finger' majica.

U YouTubeu kažu da su razvili algoritam pomoću kojeg mogu saznati koji bi videozapisi mogli postati hitovi na internetu i koji bi im mogli donijeti veliku zaradu od oglašavanja – bilo da se oglasi prikazuju pored videa ili da su ubačeni u sam video.

Osim videa s Charlijem koji grize prst, YouTube je obogatio i Davida DeVorea koji je snimio sina pod anestezijom nakon povratka od zubara 2008. godine te je na račun toga zaradio skoro sto tisuća funti u prvoj godini nakon postavljanja videa na YouTube. Kolika je tada bila popularnost ovog videa najbolje govori podatak da je dao otkaz te je također počeo prodavati majice s likom svog sina.

U The Telegraphu navode još nekoliko primjera na kojima su roditelji zaradili postavljanjem videozapisa svoje djece na YouTube pa je tako Katie Clem zaradila oko tri tisuće funti za video u kojem je snimila kćer kako se veseli odlasku u Disneyland, a zanimljivo je da se i roditelji koji misle da bi video snimke njihove djece mogle postati hit na mreži i sami mogu prijaviti ovoj kompaniji kako bi pokrenuli poseban kanal na YouTubeu.

Nadajmo se da to neće dovesti do iskorištavanja djece te njihova snimanja isključivo kako bi roditelji mogli zaraditi novac na njihov račun.

Neke osobe koje su zaradile na ovaj način dio su novca donirali humanitarnim udrugama, dok su drugi novac odlučili čuvati za školovanje djece.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene