Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Mladi i stari se razlikuju po uporabi tehnologije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razlike između starog i mladog stanovništva u Njemačkoj sve su očitije u području uporabe tehnoloških pomagala, pokazalo je istraživanje koje je Aris obavio za udrugu BITKOM.

Istraživanje je provedeno na 1.001 ispitaniku u dobi većoj od 16 godina. Pokazalo se da 58 posto ispitanika u dobi starijoj od 65 godine uopće ne koristi ni mobilni telefon ni računalo, dok je u dobrom razredu od 14 do 29 godina taj postotak svega pet posto.

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Zbog straha od novih tehnologija većina starijih stanovnika propušta razne korisne usluge koje se mogu dobiti internetom ili mobitelom. Kako bi starijim ljudima pomogao u prevladavanju straha od tehnologije BITKOM je počeo organizirati posebne tečajeve.

Mnogi proizvođači u tehnološkom sektoru su također počeli svoju robu prilagođavati građanima treće životne dobi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene