Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucionarno otjkriće

U meteoritu pronađen dokaz izvanzemaljskog života?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudeći prema novim otkrićima u NASA-i izvanzemaljci imaju više zajedničkog sa Zemljom nego što se to prije činilo.

Naime, astrobiolog dr. Richard B.Hoover objavio je svoja saznanja u ožujskom izdanju časopisa Journal of Cosmology. U njemu opisuje svoje istraživanje na najrjeđoj vrsti meteorita koji se zovu CI1 carbonaceous chondrites koju možete vidjeti OVDJE i samo ih je devet na cijelom svijetu.

Pročitajte i ovo Barica i meteorit Istražili smo Potraga za meteoritom koji je eksplodirao iznad Hrvatske: Ova žena tvrdi da joj je pao u dvorište, evo što kaže struka Meteorit je prsnuo iznad Kube i rasuo se po kućama u dva grada (Foto: AFP) - 1 Zasad nema izvještaja o žrtvama Meteorit pao na zapadni dio Kube, uzrokovao jaku eksploziju i porazbijao prozore u dva grada

Hoover je u njima pronašao fosilnu bakteriju koja ga je uvjerila da nismo sami u svemiru. 'Život je rasprostranjeniji i nije ograničen samo na naš planet, no cijelo to područje je slabo istraženo jer ostali znanstvenici misle da je to nemoguće', kazao je Hoover za Fox News. Većina bakterija koje je pronašao unutar meteorita ne razlikuju se od bakterija koje postoje na zemlji, no neke se pak razlikuju od svega ostaloga što je ikad vidio te ih nije mogao identificirati.

>> VIDEO: Snimili izvanzemaljski matični brod?

Pokazao ih je drugim znanstvenicima koji su također ostali zatečeni. Uredništvo časopisa koje je objavio istraživanje svjesni su specifičnosti situacije pa su pozvali 100 stručnjaka i poslali oko 5 tisuća pozivnica znanstvenicima iz zajednice da prokomentiraju i analiziraju rezultate Hoovera.

'Ukoliko mi netko može objasniti kako mogu postojati biološki ostaci koji u sebi nemaju dušika, ja bih sa zanimanjem poslušao što kažu', poručio je Hoover.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene