Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NASA objavila točniji zemljovid Antarktike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA, američka svemirska agencija, objavila je novi zemljovid Antarktike izrađen na temelju 1.100 satelitskih snimaka koji je deset puta točniji od ranijih karata i stubokom će promijeniti istraživanja na tom ledenom kontinentu.

Zemljovid nazvan "Landsat Image Mosaic of Antarctica" je nastao snimanjem pomoću NASA-ina satelita Landsat 7 čiji su objektivi kadri prikazati vrlo detaljnu sliku terena veličine polovice košarkaškog igrališta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rijedak fenomen Video kao iz SF filma: Šire se snimke ledenog prsta smrti koji ubija sve što dotakne Slika nije dostupna ''Bio sam u šoku'' Nevjerojatna priča: Prije 53 godine izgubio je novčanik na Antarktici, mislio je da ga više neće vidjeti

"Ova karta nudi novi pogled na Antarktiku i otvara nove vidike u
znanstvenom istraživanju omogućujući javnosti da se dobro upozna s tim područjem", istaknuo je Robert Bindschadler, znanstveni voditelj laboratorija za hidrosferu i biosferu Goddard Space Flight Centera NASA-e u Greenbeltu u saveznoj državi Maryland, SAD.

"To je kao da gledate snimke u boji na televizoru visoke rezolucije u usporedbi s crno-bijelim slikama na starom televizoru", dodao je.

Prema njegovim riječima, ta će karta omogućiti znanstvenicima da bolje promatraju i prate promjene na Antarktiku. NASA trenutačno ima 14 satelita za promatranje Zemlje.

"Landsat Image Mosaic of Antarctica" dostupan je na internetskojstraniciwww.nasa.gov/vision/earth/lookingatearth/lima_feature.html.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene