Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Microsoft nudi 44.69 milijardi dolara za Yahoo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Newyorškoj su burzi, uoči današnjeg početka trgovanja, terminski indeksi snažno porasli, što se ponajviše zahvaljuje vijesti da Microsoft kani preuzeti Yahoo.

Dow Jones terminski indeks porastao je 1,3 posto, S&P indeks 1,2 posto, a tehnološki Nasdaq 1,6 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte video Čuvajte se: Azijati pronašli lukav način kako podvaliti lažne dolare Slika nije dostupna Euro i dolar izjednačeni Najslabiji euro u 12 godina - evo kako će se to odraziti na Hrvatsku

Osim vijesti da Microsoft nudi za Yahoo 44,6 milijardi dolara, što je znatno iznad tržišne vrijednosti te internetske tražilice, ulagače su oraspoložile i glasine da osam banaka formira konzorcij koji bi trebao pomoći američkim osiguravateljima obveznica koji trpe goleme gubitke zbog kreditne krize. 

Oraspoloženi tim vijestima ulagači su zanemarili izvješće prema kojemu je broj zaposlenih u SAD-u u siječnju smanjen za 17.000, dok su analitičari očekivali rast broja zaposlenih za 80.000. To je inače prvi mjesečni pad zaposlenosti u SAD-u u četiri i pol godine i ukazuje na usporavanje rasta.

Međutim, kako su revidirani podaci o zapošljavaju u prosincu prošle godine, pa je u tom mjesecu zaposleno 82.000, a ne 18.000 osoba kako je prvotno izviješteno, stopa nezaposlenosti pala je sa 5 na 4,9 posto.

Rast terminskih indeksa na Wall Streetu potaknuo je rast cijena dionica na europskim burzama.

FTSEurofirst 300 indeks vodećih europskih dionica skočio je danas 2,4 posto, na 1361 bod. Londonski FTSE 100 indeks također je porastao više od dva posto, dok su DAX indeks Frankfurtske burze i pariški CAC indeks osvojili oko 1,7 posto. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene