Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mi smo bili prvi!'

Kineska kopija iPada na tržištu šest mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pošto je američki proizvođač Apple ovoga tjedna predstavio svoj čarobni proizvod iPad, kineski portali raspisali su se o nevjerojatno sličnome proizvodu koji je na njihovu tržištu dostupan već šest mjeseci.

Sličnost je potaknula azijske portale, među njima je Shanzhai.com, tehnološki blog koji se bavi kineskim kopijama, da ironizira o sposobnosti domaćih proizvođača koji su sada već sposobni klonirati proizvod prije nego se taj i pojavi na tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odustao ponuditelj Odbijena žalba Kineza, HAC ide u novi natječaj za 17,5 km autoceste na koridoru Vc Derbi u Opuzenu (Foto: LIKEmetkovic.hr) - 1 provokacija transparentom Utakmicu između trećeligaša u Opuzenu pratili i Kinezi, bilo posla i za policiju

>> VIDEO: Apple predstavio iPad - 'To vrišti!'

Proizvođač Shenzhen Great Loong Brother Industrial Co., čiji model 'P88' nalikuje predimenzioniranom iPhonu, optužuje Apple da je kopirao njega.

Kinezi tvrde: Mi smo bili prvi!

'Ne razumijemo. Zašto su oni (Apple) učinili isto što i mi', rekla je Huang Xiaofang i dodala 'Mi smo bili prvi', te je P88 lani bio predstavljen na Sajmu elektronike u Berlinu (Internationale Funkausstellung).

Teži i deblji od Appleova modela iPad, kineski model ima veći ekran, više memorije i ulaze USB što Apple ne posjeduje. Međutim, njegova baterija traje sat i pol, a Apple obećaje 10 sati stalnog rada bez punjenja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene