Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to su izmislili

iPhone ima aplikaciju za otkrivanje raka kože

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skin Scan omogućava skeniranje madeža i oštećenja na koži, njihovo fotografiranje, mjerenje promjera i upotrebu patentiranog algoritma kako bi se utvrdilo da li je neko oštećenje potencijalno kancerogeno ili nije.

Grupa znanstvenika, među kojima su bili i dermatolozi i matematičari, razvila je novu aplikaciju za iPhone kompanije Apple koja pomaže u otkrivanju prvih znakova raka kože - melanoma, prenijeli su francuski mediji.

Pročitajte i ovo Sunce, ilustracija - 2 Opasnost od melanoma Sunce je zdravo, ali nosi i brojne opasnosti. Pročitajte savjete stručnjaka i saznajte na što treba posebno obratiti pozornost U Hrvatskoj je svake godine 800 novooboljelih od melanoma (Foto: Dnevnik.hr) Pročitajte savjete stručnjaka Svake godine oboli 800 ljudi: Činite li sve što je potrebno kako biste se zaštitili od ove opasne bolesti?

Aplikacija Skin Scan je razvijena kako bi se korisnici potakli da se na vrijeme obrate liječniku, što bi im moglo spasiti život.

Skin Scan, aplikacija rumunjske kompanije Cronian Labs, omogućava skeniranje madeža i oštećenja na koži, njihovo fotografiranje, mjerenje promjera i upotrebu patentiranog algoritma kako bi se utvrdilo da li je neko oštećenje potencijalno kancerogeno ili nije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene