Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Inteligentniji muškarci imaju kvalitetnije spermije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene bi još jednom mogle biti u pravu. Naime, mnoge tvrde kako muškarci ne razmišljaju glavom, nego genitalijama, a znanstvenici su sada možda to dvoje doveli u vezu.

Otkrili su kako kvaliteta muških spermija može biti pokazatelj i njihove pameti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZVJEŠĆE EUROPSKE AGENCIJE ZA OKOLIŠ Iako je karantena poboljšala situaciju, jedan je hrvatski grad treći najgori u Europi po kvaliteti zraka Slika nije dostupna PREVIŠE PESTICIDA Opet se povlači: U proteklih nekoliko dana s polica trgovina uklonjeni proizvodi s istim sastojkom

U istraživanju su otkrili kako muškarci koji na testovima inteligencije postižu dobre rezultate, imaju velik broj pokretnih i zdravih spermija. 

Slabiji rezultati na testovima inteligencije podudaraju se s manjim brojem spermija i njihovom lošijom kvalitetom, prenosi Dnevni avaz.  

Znanstvenici ipak ne smatraju da isti geni određuju kvalitetu spermija i inteligenciju, već kako je riječ o biološkim i faktorima iz okoline koji su imali utjecaj na evoluciju.

Tako evolucijski biolozi vjeruju da baš zbog povezanosti kvalitete spermija i inteligencije, žene više vole inteligentnije muškarce, jer im potraga za njima olakšava odabir kvalitetnog partnera. 

Također stručnjaci vjeruju da je inteligencija usko povezana sa sveukupnom mentalno-tjelesnom formom pojedinca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene