Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati kao ovisnica

Ima li života i onkraj tehnologije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što se godinama pretpostavljalo postalo je službeno, ljudi su ovisni o tehnološkim dostignućima.

Znanstvenici jednog britanskog sveučilišta napravili su eksperiment s mladim ljudima tako što su im na 24 sata uskratili internet, televiziju i mobitel. I što se dogodilo? Većina ispitanika vrlo brzo je upala u ovisničku krizu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem društva 'Okruženi smo kaosom, a pojedinci užitak nadomjeste agresijom' Slika nije dostupna 'Lažni iskaz' Zagrebački HNS najavljuje kaznenu prijavu protiv Bandića

Majka Suzana kaže u šali da je tek 'nakon 10 godina napokon izvukla svog sina na zrak'. No većina u nasumičnoj anketi priznaje da ne bi mogla bez suvremenih pomagala, posebice interneta.

>> Facebook generacija bez interneta i mobitela kao ovisnik bez droge

No potpuno drugačiju priču čuli smo od društva iz Sestara milosrdnica. Oni su beskućnici i većina ih živi i bez televizije, eventualno slušaju radio prijemnike. No kako spasiti veliku većinu Hrvata koji se od svojih 'gadgeta' ne odvajaju.

'Iskustva sa drugim ovisnostima nam govore da treba naglo prekinuti, sigurno je da će reakcija biti vrlo jaka, ali treba tu reakciju preživjeti', uvjeren je ugledni psihijatar Vladimir Gruden. Reakcije će biti nekoliko dana razdražljivosti, depresije, tjeskobe ili smanjene koncentracije i nesanice
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene