Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je veći broj nezadovoljnih korisnika

Google suspendirao brojne profile Google+ korisnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim suspendiranja samih Google+ profila, ova je kompanija nekim korisnicima suspendirala i račune za Gmail i Dokumente

 Do sada smo većinom mogli čitati hvalospjeve Googleovoj novoj društvenoj mreži – načinu na koji su organizirane grupe u krugovima, odličnoj opciji video chata za više osoba i drugim opcijama, a u posljednje vrijeme možemo pročitati i prve ozbiljnije kritike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Amerikanci šire područje obrane

Naime, neki su se korisnici ove mreže potužili da im je Google suspendirao Google+ račune zbog toga što nisu poštivali pravila vezana uz korištenje pravih imena koja kažu da korisnici 'moraju upotrebljavati ime kojim se i inače služe u svakodnevnom životu'.

Kako piše ZDnet, jedna korisnica kojoj je suspendiran Google Plus račun jest i bivša zaposlenica ove kompanije Kirrily Robert u online svijetu poznata i kao 'Skud' (taj je nadimak koristila i na Googleu+) koju Google na početku uopće nije obavijestio da je izbačena iz njihove mreže, a sad je traže da im verificira svoje osobne podatke.

Tako Google od nje traži da im potvrdi svoje ime – iako je riječ o njihovoj bivšoj zaposlenici za koju imaju podatke (uključujući i sporni nadimak po kojem je poznata), email adresu i link za njen profil te traže da im dostavi svu potrebnu dokumentaciju, a jedan od dokaza njenog identiteta može biti i njen profil na Facebooku.

Google+ je i brojnim drugim korisnicima blokirao profile, no većini je blokiran samo taj profil, dok su ostale Googleove usluge (Gmail, Dokumenti) nastavili koristiti bez problema. No, kako prenosi ZDnet, nekim korisnicima je blokiran pristup svim Googleovim uslugama, uz obavijest da su prekršili uvjete korištenja usluge.

S obzirom da mnogi korisnici Googleove usluge koriste za većinu bitnih stvari koje rade online – to se pogotovo odnosi na Gmail i dokumente, oni su odjednom ostali 'bez svoje veze sa svijetom' i to bez ikakvog konkretnog objašnjenja.

Također, nekim je korisnicima suspendiran račun zato što ga je koristilo više osoba – što, kao i korištenje tuđeg imena, nije dopušteno po pravilima ove društvene mreže. Nije dozvoljeno niti otvaranje profila za 'entitete koji nisu fizičke osobe, npr. kućne ljubimce ili tvrtke', ali 'Google će možda dopustiti daljnju upotrebu postojećih profila koji ne ispunjavaju navedene kriterije, pod uvjetom da se ne promijeni naziv profila'.

Trenutno su ipak najveći problemi u korištenju imena jer se suspendiraju profili korisnika koji koriste nadimke koje koriste i u svakodnevnom životu te, povezano s tim, zabrana pristupa svim Googleovim uslugama.

Ovakvo ponašanje Googlea izazvalo je negodovanje brojnih korisnika (ne samo onih kojima je račun suspendiran), a neki novinari čak smatraju da bi to mogao biti veliki udarac za društvenu mrežu ove kompanije – nijeu pitanju samo suspendiranje računa, već način na koji se Google ponaša i zbog kojeg su mnogi izgubili povjerenje u ovu kompaniju.

Zanimljivo je da su čitatelji obavijestili ZDnet o dva Google+ profila Coca Cole koja su prijavljena Googleu i koji nakon šest dana nisu suspendirani da bi ih, nakon što je ZDnet objavio tekst o tome, ova kompanija odmah izbrisala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene