Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više nije potrebna pozivnica

Google+ napokon dostupan svima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Može li Google+ zaprijetiti Facebooku i privući (veliki) dio njegovih korisnika

 Za pristup Googleovoj društvenoj mreži više nije potrebna pozivnica već joj se može pridružiti tko god želi, objavio je to na blogu Googleovac Vic Gundotra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Već ima 100.000 korisnika Umjesto 'Like' - 'Amen': Pokrenuli društvenu mrežu 'slobodnu od grijeha' Slika nije dostupna Poticao na mržnju Puljanin putem društvene mreže pozivao na ubojstvo policajaca

Google+ predstavljen je prije više od dva mjeseca te je u kratko vrijeme broj njegovih korisnika premašio 25 milijuna. Ipak, nakon početnog oduševljenja pojavile su se i prve kritike oko ove društvene mreže, ponajviše na račun njihove politike korištenja pravih imena, zbog koje su mnogi korisnici blokirani.

Također, brojni korisnici koji su dobili pozivnicu za Google+ brzo su ga prestali koristiti – za mnoge je problem bio u tome što se njime nije koristio nitko od njima poznatih pa ćemo vidjeti kako će se situacija s Googleom+ promijeniti sada kada će svatko moći otvoriti svoj profil na ovoj društvenoj mreži.

Vic Gundotra rekao je i da je ova mreža do sada bila u testnoj fazi u kojoj su slušali zahtjeve svojih korisnika te su u to vrijeme puno toga naučili. Dodaje da još nisu niti približno gotovi, ali s poboljšanjima koje su do sada napravili spremni su napustiti testnu verziju i otvoriti Google+ svima.

Zanimljivo je da nam ova vijest iz Googlea stiže samo dva dana prije nego će Mark Zuckerberg predstaviti nove opcije na Fejsu, odnosno 'najveće promjene od lansiranja Facebooka' tako da su možda htjeli ukrasti malo pozornosti s konkurentske društvene mreže.

Inače, mnogi smatraju da je za razvoj i predstavljanje novih opcija na Facebooku zaslužan upravo Google – kao konkurentska mreža natjerali su Zuckerberga da uvede promjene kojima se poboljšala privatnost i olakšala komunikacija i razmjena sadržaja među brojnim korisnicima Facebooka.

Google je, osim otvaranja 'Plusa' svim korisnicima, predstavio još neke novosti vezane uz ovu mrežu pa je tako uslugu Hangouts (mogućnost video razgovora za više osoba) proširio i na pametne telefone – na početku će je moći koristiti samo vlasnici uređaja koji rade na verziji Androida 2.3 i višima, a uskoro će ovu mogućnost dobiti i iOS uređaji.

Također, predstavljen je i Hangouts On Air putem kojeg će se video sadržaj moći emitirati putem interneta – pri tome će do devet osoba moći sudjelovati u video razgovorima, dok će ostali moći samo gledati prijenos.

U Googleu se nadaju da su sada uklonili jedinu prepreku koja je onemogućavala još brži rast broja korisnika ove društvene mreže pa ćemo vidjeti kako će se situacija kretati u sljedećim mjesecima i hoće li dijelu korisnika (pogotovo onima koji stalno negoduju protiv Zuckerbetgove mreže, ali je i dalje normalno koriste) Google+ djelomično ili u potpunosti zamijeniti Facebook.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene