Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak rada

Google ipak ne zatvara kinesku tražilicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peking je dao zeleno svijetlo Googleu da nastavi rad u Kini čime je izbjegnuto zatvaranje kineske tražilice na najvećem svjetskom internetskom tržištu, javlja Reuters.

Naime, nakon što je Google zbog cenzure kineskih vlasti počeo preusmjeravati svoje korisnike na web-stranicu u Hong Kongu koja nije filtrirana i cenzurirana, pribojavalo se da Peking neće dati novu dozvolu, bez koje je poslovanje u Kini nemoguće. No, Google je u znak pomirbe odustao od automatskog preusmjeravanja na nefiltriranu stranicu, a Peking je uzvratio produljenjem ICP dozvole za rad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki su morali pobjeći Već je cinkala 1397 sunarodnjaka zbog kritiziranja rata i ne misli stati: "Nije mi ih žao, osjećam radost ako budu kažnjeni" Aleksandra Skochilenko Brutalna kazna Zamijenila ceduljice s cijenama u dućanu, sad joj prijeti osam godina zatvora

Glasnogovornica Googlea je izrazila zadovoljstvo tom odlukom, no neka pitanja i dalje ostaju otvorena. 'To je dobra vijest za kineske potrošače, dobra je vijest da je Google i dalje u nekom obliku dostupan kineskoj internetskoj industriji, ali mnoga pitanja o tome zašto je Google uopće zatvorio svoju kinesku tražilicu i dalje su otvorena', kazao je predsjednik poslovne savjetodavne tvrtke BDA sa sjedištem u Pekingu Ted Dean.

Iako poslovanje u Kini čini tek maleni dio prihoda Googlea koji godišnje iznosi 24 milijarde dolara, dugoročni izgledi su jako dobri. Analitičari procjenjuju da Google u Kini ostvari prihod od 300 do 600 milijuna dolara godišnje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene