Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li spremni?

Google Instant revolucija je tu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je odlučio kockati se i 'popraviti' ono što nije niti bilo pokvareno - vlastitu tražilicu, koja sada rezultate pretrage, ne sugestije za dovšetak pretrage, 'izbacuje' prije nego uspijete napisati traženi pojam.

Njihov smion potez, ili bolje rečeno riskiranje, kako bi se povećao broj njihovih korisnika, mogao bi još jednom promijeniti način na koji ljudi koriste internet. Radi se o Google Instantu, koji je jučer predstavljen javnosti i koji umjesto da traži pojam nakon unosa, on predviđa koji pojam korisnik želi pronaći već prilikom njegovog unošenja u tražilicu.

Pročitajte i ovo Geodetski fakultet Financijski interesi EU Velika akcija policije i europskog tužitelja: Češljaju Geodetski fakultet, objavljeni prvi detalji Madeleine McCann POTRAGA U PORTUGALU Novi trag u slučaju nestanka Madeleine McCann: Pretražit će se brana i jezero

>> Google vs. Facebook: Tko ima luđu redakciju?

Google zapravo želi navesti korisnike da proces pretraživanja vide kao onaj u kojem se njihovi upiti konstantno obrađuju, bez pravog traženja pojma njegovim unošenjem, pritiskom tipke i traženjem ponuđenih rezultata.

Google igra na na kartu instant komunikacije, u kojoj se ovim novim dodatkom u njihovoj tražilici pojmovi i događaji pojavljuju prilikom utipkavanja i odmah po unošenju na, recimo, Twitter ili slične internetske servise koji funkcioniraju u realnom vremenu.

Isprva bi nov način pretraživanja mogao zbuniti korisnike, no ukoliko postane popularan među korisnicima, konkurencija bi mogla imati ozbiljnih problema, jer se ta inovacija ne može duplicirati u samo nekoliko tjedana ili čak mjeseci, što je dovoljno vremena da se Google znatno udalji od konkurencije u novom dobu internet pretrage. Čini se kako je Google ponovno 'izumio' tražilicu, a činjenica je kako unatoč nastojanjima konkurencije da ga sruši sa trona, Google i dalje ostaje jedini sinonim za internet pretraživanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene