Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASA istražuje podatke o CO2

Gdje je nestalo 30 posto CO2 ispuštenog od početka Industrijske revolucije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA je danas u Kaliforniji lansirala novu svemirsku sondu koja će prikupljati podatke o ugljičnom dioksidu, plinu odgovornom za mijenjanje klime na Zemlji.

Sonda 'Orbiting Carbon Observatory' će tijekom naredne dvije godine bilježiti podatke o ugljičnom dioksidu u atmosferi te će sveukupno obaviti osam milijuna mjerenja. Cilj je, kako objašnjavaju znanstvenici, mjeriti izvore ugljičnog dioksida i tzv. 'usisavače' koji uklanjaju plin iz atmosfere.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova

Naime, znanstvenicima je poznato da se samo 40 posto CO2 ispuštenog od početka Industrijske revolucije nalazi u atmosferi, 30 posto se apsorbira i sada preostaje pitanje što se događa s preostalih 30 posto. Dosadašnja mjerenja ugljičnog dioksida oslanjala su se uglavnom na opservatorije na Zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene