Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita maloljetnih korisnika

Facebook uvodi 'tipku za paniku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook je odlučio uključiti se u borbu protiv zlostavljanja i nasilništva nad mladima u Velikoj Britaniji, a u tu svrhu, uvodi se takozvanu 'tipku za paniku'.

Tinejdžerima će tipka poslužiti u slučaju da se osjete kao meta prijetnji i cyber-nasilja i zapravo će oni pritiskom tog virtualnog gumba biti spojeni s organizacijom Child Exploitation and Online Protection Centre, koja je djelomično i pod upravljanjem britanske Vlade.

Pročitajte i ovo Australska jagoda (Foto: AFP) Sabotaža s jagodama Afera koja je posijala paniku u Australiji: "Može se usporediti s terorističkim činom" Ilustracija (Foto: AFP) Škole prekinule nastavu Vojni zrakoplovi posijali paniku nad sjevernom Italijom

Tamo će tinejdžeri moći dobiti korisne savjete i resurse oko načina na koji se treba odnositi prema potencijalnim prijetnjama na internetu. Tipka za paniku reklamirati će se na profilima maloljetnih korisnika na Facebooku u Velikoj Britaniji. Facebook je na uvođenje ove mjere pristao tek nakon što šefovi 44 policijske uprave potpisali peticiju za njezino uvođenje, prenosi BBC.

Moguća zloporaba

Sophy Silver, predstavnica Facebooka u Velikoj Britaniji naglasila je kako je Facebook uvijek za zaštitu tinejdžera, ali i da su zabrinuti zbog potencijalne zloporabe iste sigurnosne mjere, nakon njezinog uvođenja. Dodala je kako su greške pri uporabi tipke za paniku neminovne, no ističe i kako bi se moglo dogoditi da ga neko koristi kao metodu za uznemiravanje ili ponižavanje drugih osoba.

Facebook se našao pod još pritiskom početkom ove godine kada je serijski silovatelj optužen za ubojstvo učenice Ashleigh Hall. 33- godišnji Peter Chapman predstavljao se kao mladić kako bi privukao 17-godišnjakinju te ju potom ubio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene