Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zuckerberg 'težak' 25 milijardi dolara!

Facebook u 2012. – milijardu korisnika i vrijednost od sto milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo bi mogla biti velika godina za Facebook – očekuje se da će broj korisnika premašiti milijardu, a izlaskom na burzu vrijednost bi mu mogla premašiti sto milijardi dolara

Jedna od stvari koje su obilježile prošlu godinu svakako su društvene mreže poput Facebooka, Twittera, Googlea+ i Foursquarea, a trend sve veće popularnosti ovih mreža nastavit će se i dalje.

Ova bi godina pogotovo mogla biti važna za Facebook jer bi, prema nekim posljednjim predviđanjima, broj njegovih korisnika trebao premašiti milijardu, a očekuje se i izlazak na burzu gdje bi njegova vrijednost mogla doseći sto milijardi dolara.

Milijardu korisnika Zuckerbergova bi mreža mogla doseći negdje tijekom kolovoza ove godine, smatraju u kompaniji iCrossing te ovu procjenu temelje na dosadašnjem rastu broja njenih korisnika.

S obzirom na već iznimno veliki broj korisnika Facebooka na tržištima poput onog u SAD-u i Velikoj Britaniji gdje skoro polovica njihovih stanovnika koristi Facebook, najveći rast očekuje od zemalja u razvoju poput Brazila i Indije.

Tako je broj korisnika u Indiji u posljednjih devet mjeseci povećan s 22 na 36 milijuna, dok je broj korisnika u Brazilu u isto vrijeme porastao s 13 na 30 milijuna, a kako je postotak ljudi koji koriste ovu društvenu mrežu i dalje iznimno mali (samo tri posto Indijaca i 16 posto Brazilca), jasno je koliko je potencijal Zuckerbergove mreže u ovim zemljama.

Jedan od problema s kojima bi se Facebook, ali i druge internetske kompanije u Indiji mogle suočiti u budućnosti jest odluka suda u toj zemlji koji prijeti da će blokirati rad tih kompanija ako ne pronađu učinkovit način cenzuriranja uvredljivog sadržaja na internetu.

Osim daljnjeg velikog rasta broja korisnika, možemo očekivati i Facebookov toliko spominjani izlazak na burzu. Iako nema nikakvih službenih informacija, neke prijašnje glasine govorile su da bi to trebalo biti negdje između travnja i lipnja, a kada se napokon pojavi na burzi vrijednost Facebooka trebala bi premašiti stotinu milijardi dolara.

S obzirom da posjeduje oko četvrtine Facebooka, vrijednost njegova osnivača Marka Zuckerberga trebala bi se popeti na nevjerojatnih 25 milijardi dolara.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene