Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječiti povredu intelektualnog vlasništva

Europska komisija priprema nove mjere za zaštitu intelektualnog vlasništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EK krajem godine trebala bi predstaviti reviziju Direktive o provedbi zaštite prava intelektualnog vlasništva

Događaje oko kontraverznih SOPA i PIPA zakona u SAD-u čije je donošenje nakon velikog pritiska javnosti i velikih internetskih kompanija ipak odgođeno, s velikom pozornošću prate i u Europskoj komisiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Početak povijesnih pregovora Dogovori oko Brexita: Usprkos nesuglasicama, prevladava "pozitivno" raspoloženje Slika nije dostupna Bez "tvrdih granica" EU će podržati interese Irske po pitanju Brexita

Tim povodom priopćenjem za javnost obratio se Michel Barnier, europski povjerenik za unutarnju trgovinu i usluge koji je rekao da trenutno s tijelima Komisije radi na prijedlogu revizije Direktive o provedbi zaštite prava intelektualnog vlasništva kojeg možemo očekivati do kraja ove godine.

Revizijom ove Direktive EK želi da operatori koji pojedincima omogućuju povrede prava intelektualnog vlasništva i izvlače iz toga profit budu identificirani i kažnjeni od strane sudova u državama članicama EU, tj. žele 'onemogućiti da tvrtke zarađuju novac preko leđa vlasnika prava'.

Barnier kaže da je njegov cilj osigurati nastanak novih on-line poslovnih modela u Europi, uz solidnu pravnu sigurnost za pružatelje usluga i potrošače te bi se na taj način omogućilo autorima da ponude svoja djela i istodobno ih zaštite od krađe.

Dodao je i da 'Europska komisija želi uspostaviti ravnopravne uvjete na jedinstvenom tržištu s kolektivnim upravljanjem pravima što bi trebalo olakšati licenciranje glazbe i drugih djela'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene