Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici tvrde

Električni automobili bi mogli biti veći zagađivači od benzinaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinama nam pričaju kako će električni automobili, pa čak i hibridi, pomoći u borbi protiv zagađenja zraka. No, nova studija provedena u Kini pokazala je da su ustvari gori od benzinaca.

U ovoj je studiji konkretno praćeno koje se sve čestice emitiraju, dakle posve suprotno od uobičajenih usporedbi i mjerenja emisija stakleničkih plinova, piše io9.

Pročitajte i ovo Šetnja Osijekom nakon požara Situacija pod nadzorom FOTO Pogledajte kako se Osječani štite nakon golemog požara Oblak dima iznad Osijeka Formaldehid, benzen, dioksini... Županijski NZJZ objavio rezultate mjerenja kvalitete zraka u Osijeku, Brijestu i Antunovcu: "Utvrđena je prisutnost većeg broja toksičnih i nadražujućih spojeva"

>> Električni automobili: Jeftina vožnja zahtijeva veliku investiciju

>> Svjetski rekord: Električni auto bez punjenja prevalio 361 km

Došli su do saznanja da su električni automobili gori od onih koji idu na benzin, no da to nije očito istog trenutka jer se zagađenje, umjesto u auspuhu, događa u električnim centralama.

Velika količina energije u Kini dobiva se od fosilnih goriva, prvenstveno ugljena, pa je 'energija koja stiže u električne automobile prljavija i više zagađuje od standardnih benzinskih motora'. Studija je pokazala i da je nivo zagađenja kod dizelskih autobusa otprilike na istoj razini kao kod električnih autombila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene