Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već je dostupna testna verzija

Civilizacija stiže i na Facebook

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
CivWorld nova je verzija Civilizacije koja je u potpunosti prilagođena Facebooku i naglasak stavlja na suradnju korisnika ove društvene mreže

Popularna igra Civilizacija, čija je prva verzija predstavljena još 1991. godine, napokon stiže i na Facebook te će postati dostupna stotinama milijuna korisnika ove društvene mreže, i to pod imenom CivWorld.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dosadile su vam kiše? Pogodit će nas mega-suše koje će trajati desetljećima! Slika nije dostupna Spektakularan muzej Maja! VIDEO Nisu bili opsjednuti apokalipsom nego ovim!

Na njenom razvoju Sid Meier i ekipa iz 2K Gamesa radili su više od godinu i pol dana te je testna verzija već dostupna svim članovima fejsa – s obzirom da je riječ o beta verziji, možete očekivati i određene probleme, kako pri spajanju na server, tako i pri samom igranju.

U odnosu na verzije namijenjene računalima i konzolama, CivWorld dizajniran je od početka kako bi imao 'društvenu komponentu' i kako bi korisnici Facebooka mogli surađivati te u njoj osim individualnih, postoje i grupni ciljevi koji se mogu ostvariti samo uz pomoć prijatelja s društvene mreže.

Tako će se, umjesto da samo stvaraju vlastite civilizacije, korisnici moći pridružiti već postojećima te se zajedno natjecati s drugim civilizacijama, pružajući novo iskustvo i casual gamerima naviklim na FarmVille i veteranima koji godinama igraju računalnu verziju Civilizacije.

Korisnici mogu međusobno mijenjati resurse, glasati o važnim pitanjima za njihovu naciju, koristiti zajedničke vojne snage u ratovima te općenito surađivati kako bi zajedno postigli brži i bolji napredak civilizacije. Sid Meier kaže da je ova igra jedinstvena zato što njena radnja traje dalje čak i kada korisnik nije na Facebooku – bitke se vode, tržište razvija te se otkrivaju nove tehnologije.

Ona i dalje sadrži ključne elemente Civilizacije na koje smo navikli – gradnja, istraživanje, borbe, razvoj kultura i druge koji su sada prilagođeni Facebooku. CivWorld je, naravno, besplatna za igranje, no unutar nje moći će se kupovati oružje i slično kako bi se ojačala civilizacija i vojska i time brže napredovalo.

Ipak, Meier kaže da postoji limitirana količina novca koja se može potrošiti u jednom danu – time se želi spriječiti prebrzo napredovanje u igri u odnosu na one korisnike koji ne plaćaju ništa.

S obzirom na popularnost Civilizacije koja već dvadeset godina uveseljava ljubitelje strategija i više od 750 milijuna korisnika Facebooka, jasno je da će ova igra postati iznimno popularna te milijune korisnika prikovati za ekrane u nastojanju da izgrade najnapredniju civilizaciju, poraze virtualne protivnike i izgrade svjetska čuda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene